Viiruste hooajal lausa kohustuslik
Klassikaline vanaemade retsept! Mädarõigas, tomat ja küüslauk, tulemus on pisaraid kiskuv ja ülimaitsev. Viiruste hooajal lausa kohustuslik. Mädarõigas on looduslik antibiootikum, ainulaadne taim, millel on inimkehale palju kasulikke aineid ja omadusi. Sisaldab hulgaliselt mineraalaineid ja vitamiine, olulisematest saab ära märkida: raud, kaalium, fosfor, kaltsium, magneesium, naatrium, B-vitamiinid. C-vitamiini sisaldus on mädarõikas 5 korda suurem kui sidrunil.
Eriti hästi maitseb kõikvõimalike liha-roogadega: seapraad, grilllihad, vorstid, kotletid jne. Kindlasti ei tohi unustada ka vana head kombinatsiooni süldiga! Sobib määrida võileivale katteks või ampsata lusikatäis otse purgist.
Nipp! Maitsvad ja hõrgud kodused kotletid saab, kui 2 spl mädarõika äkist kotletitaignale lisada.
Säilitada toodet +2…+6 kraadi.
Koostisosad: tomat (76%), mädarõigas (16%), küüslauk, suhkur, sool, äädikas
Keskmine toiteväärtus 100g kohta: energia 45 kcal/188kj, rasv 0,3g, valk 2g, süsivesikud 7g, s.h suhkrud 5g
Netokogus: 160g
Mädarõika äkine sobib väga hästi mitmetesse soolastesse roogadesse: