Lõhe tšillise apelsinikastmega

Kuna sai miksitud üks ütlemata maitsev apelsini tšilli segu, tuli leida ka sellele sobiv kasutuskoht. Rimi pakkus kena suurt lõhefileed hea hinnaga ja selle nädala kalapäev oli ka korraldamata. Mis siis muud kui kala koju ja õhtusööki valmistama.

Selline paks ja pirakas filee on mõtekas terava noaga pealt vähe lahti lõigata, et ta korralikult läbi küpseks ja ka soovitud maitsed saaksid sissepoole imbuda. Kala valmib küllaltki kiiresti ja kui ta pole saanud aega eelnevalt marineeruda võib tekkida oht, et pealt on küll maitsekas, aga seest suhteliselt tuim ja mage.

Jahvatasin kalale veidi soola ja pipart ning möksisin siis üle värskeltvalmistatud tšillise apelsinikastmega. Määrisin segu hoolega ka fileesse tehtud lõigetesse, ikka tugevama maitse saavutamiseks. Sügavkülmast leidsin karbikese külmutatud jõhvikatega, mida põnevuse tekitamiseks sai ka kala lõigetesse sokutatud. Hiljem osutusid need väga mõnusaks hapukaks avastuseks!

Edasi läks kala kuuma ahju. Mõnda aega seal olnud keerasin ahju grilli peale ja seal see kõik siis küpses kuni mõnusa kuldpruuni värvi saavutamiseni.

Tulemus oli oivaline! Lisatud sai kastmeks veel sedasama tšillist apelsinikastet, värsket rukolat ja pisikesi ploomtomateid.

Ostukorv
Scroll to Top