Kodune Burger

Ühel hetkel ja vähemalt kord aastas tuleb peale kummaline tunne, et aeg on nautida rämpstoitu. See vastapandamatu soov viib Tallinnas üldjuhul Nõmme teel olevasse Räägupessa. Seekord otsustas see iha oma tungi avaldada hoopis Pärnu kandis. Mis siis ikka, tuli mõistus ja maitsemeeled ühendada. Poest sai hangitud korralik hakkliha ja ports burgeri saiakesi.

Hakkliha miksisin parajaks hulgaliste ürtide ja soola-pipraga. Vormisin sellest mõnusad paksukesed lihakogused. Grillile tuli peale ja läks tõsiseks tööks lahti. Ühele grilli poolele lihapätsid ja teisele burksisaiad. Saiadega tuleb olla ettevaatlik, sest need kipuvad väga kiiresti kärssama minema, mis mul ka esimese paariga juhtus. Õppetund näitas, et oluline on ajastus ja seetõttu tuleks liha enne valmis küpsetada ja saiad vaid hetkeks kuuma heita.

Burksi vahele sai valmistatud tõeliselt mõnus koorene kaste majoneesist, hapukoorest ja Teravast tšillikastmest, et ikka korralikult mööda põski alla voolaks ja tõelise Burgerkingi välimuse omandaks. Ka värske hapukurk ja salatileht olid omal kohal ning loomulikult juustuviil. Kindlasti tasub lisada ka Sibulamoosi, see sobib burksi vahele nagu valatult.

Igatahes teenis tulemus sööjate kiituse ja kui ka edaspidi viitsiks sellist burgerit valmistada võiks kvaliteetse rämpstoidu nautimine tunduvalt tiheneda.

Ostukorv
Scroll to Top