Lihtsalt võrratu seenepirukas

Sügisannid on võrratud, lisaks hiigelsuurtele puravikele, tohututele porganditele ja hulgale pohladele-jõhvikatele on õnnestunud paar korda ka piisav kogus kukeseeni leida. Tänu sellele oleme juba mitmed korrad küpsetanud kukeseenepirukat, mis on tõesti lihtsalt võrratu!

Pirukat on väga lihtne valmistada, koostisained ka suuresti pidevalt kodus olemas ja tulemus lollikindel, juustusel muretaigna põhjal ohtralt seeni, juustu ja koort.

Põhi:

  • 70-80 g võid
  • 100 g riivjuustu
  • 2,5 dl jahu
  • 1 muna
  • näpuotsaga soola

Katteks:

  • 300-500 grammi seeni (kuidas kellelgi õnnestub leida)
  • väike tükk suituspeekonit
  • 1 väiksem sibul
  • tükike võid praadimiseks
  • 3 muna
  • 2 dl koort
  • 100 g riivjuustu
  • soola-pipart

Taigna tarvis näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks, lisa muna ning riivjuust ja tõsta korraks külma. Haki sibul hästi peeneks, tükelda peekon ja seened, sulata pannil või, esmalt kuumuta seal sibul, siis peekon ja seened. Katte jaoks klopi kausis kolm muna soola-pipraga, lisa riivjuust ja koor.

Suru taigen küpsetuspaberiga kaetud pirukavormi põhja, kata seeneseguga ja vala üle riivjuustu-koorega. Küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 30 minutit, kuni pirukas on kaunilt kuldpruun.

Piruka kõrvale proovi kindlasit Treppoja Sahvri sibulamaiust, need kaks sobivad kokku imehästi ja piruka maitse täiustub veelgi.

Head nautimist!

Ostukorv
Scroll to Top