Värske suitsukala salat mango ja mesise kastmega

Mida kõrgemalt päike käima hakkab, seda rohkem isu rohelise, värske, kerge ja vitamiinirikka eine järele tekib. Sedapuhku said kokku sätitud rohelised lehed, magus mango, suitsukala, seemned jne. Siit salatist saate kätte mitmeid vajalikke vitamiine: A-, E-, C- ning B-rühma vitamiine, lisaks kaltsiumi, kiudaineid, kaaliumi jne jne.

  • 1 suitsukala, vali endale meelepärane kala, sobib nii külm- kui kuumsuits
  • pool jääsalati pead
  • väike pakk rukolat või mõnda muud tumerohelist salatilist
  • väiksem küps mango
  • pool värsket kurki
  • peotäis kirsstomateid
  • granaatõuna seemneid
  • kõrvitsa- ja päevalilleseemneid

Kaste:

  • 1 sl Treppoja Sahvri Mesist sinepikastet või 0,5 tl sinepit ja 1 tl mett
  • 1 sl majoneesi
  • suur peotäis värsket basiilikut
  • mahla või vett
  • värskelt pressitud sidrunimahla
  • maitsestamiseks soola, pipart

Esmalt rebi parjad tükid jääsalatist, hoia neid ca 10 minutit jääkülmas vees, seejärel kurna ja tõsta külmkappi ootele. Puhasta granaatõun, see on kõige tüütum osa siin, võtab aega. Puhasta ja tükelda suitsukala ja mango. Pese ja tükelda tomatid ja kurk. Kõrvitsa ja päevalilleseemneid rösti paar minutit kuival kuumal pannil.

Kastme jaoks blenderda kõik ained kokku või purusta saumikseriga. Võid kasutada värsket mahla, kodust õunamahla või mõnda poemahla, nt apelsini. Mahla eesmärk on siin kastet vedeldada ja kogust suurendada, võid kasutada ka lihtsalt keedetud vett. Vedeliku kogus säti just endale parajaks, olenevalt millist konsistentsi soovid.

Võta suur taldrik, lao kõige alla jääsalati lehed, siis muu roheline ja sinna peale järjest mango, tomatid, kurk, suitsukala. Kõige peale granaatõunaseemned ning röstitud päevalille- ja kõrvitsaseemned. Kaste serveeri eraldi kannus, nii saab iga sööja just endale meelepäraselt lisada.

Ostukorv
Scroll to Top