Treppoja Segadik

Treppoja variatsioon populaarsest Etoni messist.

Värsked kodumaised maasikad ja ehe vahukoor, neid tuleks suvel nii palju kui vähegi võimalik omavahel kokku sobitada ja heal kraamil hea maitsta lasta.
Treppoja segadik sai inspiratsiooni Etoni messist,  lisaks tavapärasele vahukoore-bezee-maasikate kuhjale sai põhjaks alla küpsetatud üks liivataigna ketas, sama hästi sobib kindlasti ka muretaignast valmistatu. See tegi segadikust juba peaaegu koogi ja jätkus seltskonnale väga lahedalt. Bezeedega sel korral ise mässama ei hakanud vaid ostsin valmis bezeeküpsised, mis tegi maguroa valmistamise veelgi lihtsamaks. Põhjale määrisin veel väikse kihi rabarberimoosi ka, et natuke mahalsem oleks ja paremini haakuks, aga selle võib kindlasti ka ära jätta.

Üks kiire, lihtne ja ülimaitsev amps!

Põhi:

  • 200 g võid
  • 400 g jahu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 muna
  • soola

Vahusta mikseriga toasoe või ja suhkur, lisa muna ja vahusta veel. Sega jahu soolaga ja lisa massile. Paki kilesse ja jäta pooleks tunniks külma. Küpseta 200 kraadi juures ca 10-15 minutit.

Peale:

  • suur pakk vahukoort
  • maitse järgi suhkrut
  • ports valmis bezeeküpsiseid või küpesta ise
  • võimalikult palju maasikaid, võib segada natukese mee ja balsamicoga
  • õrn kiht rabarberi moosi või Särtsakas Marjamaiust

Kaunistuseks:

  • piparmündi lehti
  • kui lapsed majas, siis väike kogus värvilisi kaunistusi muudab magustoidu veel isuäratavamaks.

Ostukorv
Scroll to Top