Täidetud kartulid peekoniga

Facebookis liikusid vahvad pildid igasugu kenadest toidunikerdistest ja ühed neist olid peekonisse keeratud täidetud kartulid. Kuna mingit retsepti juures polnud, tuli see ise leiutada ja seega saigi roog minumoodi.

Hommikul keskturult sain hakkliha, julgen soovitada trepist alla lihasaalis kohe vasakult esimene lett, head eesti inimesed ja kvaliteetne kaup! Ka ostsin ilusat peekonit, sellist küllalt pikka mida korralikult ümber suure kartuli ulatab keerama. Kartul siis kergelt läbi keeta (mina tegin seda puljongis, et oleks maitsekam), poolitada ja seest õõnestada. Hakkliha praadisin koos sibula, küüslaugu, peterselli, paprika ja tšillipipraga, lisasin veel soola, musta pipart ja sorts soojakastet. Siis läks see segu kenasti õõnestatud kartulitesse, pooled omavahel kokku ja peekon ümber. Peekon sai ka hambatikuga kinnitatud.

Kuna unustasin osta mingitki värsket salatit, kookisin sügavkülmast välja kõik olemasolevad külmutatud köögiviljade jäägid, mis kartulikeedu vees läbi kuumutasin ja pärast kurnamist võiga segasin. Saigi kenake õhtusöök. Ah jaa, kõrvale oli veel suvel keedetud Kabatšoki ikra (sahvrist) ja mädarõika äkine (sahvrist). Tegelikult oli maitsete elavdamiseks mõeldud ka hea punavein, aga kuna Age pidi veel autoga sõitma minema jäi see tegu homse õhtusöögi juurde, mis muide tõotab tulema ka päris huvitav! 

Ostukorv
Scroll to Top