Sinepikana ja Dauphinoise

Head sõbrad tõid üheks tähtpäevaks kingituseks Jamie ”30 minuti road”. See sisukas teatmeteos on viimasel ajal hulgaliselt tähelepanu äratanud ja paljusid retsepte proovima kutsunud. Ühesõnaga sai koostatud väike nimekiri retseptidest mis lähiajal ette tuleb võtta ja millest esimeseks siis osutus Sinepikana ja Dauphinoise.

Dauphinoise on põhimõtteliselt kartuli, punase sibula vorm, maitsestatud küüslaugu, muskaatpähkli, anžooviste, parmesani, loorberi lehtede ja tüümianiga. Kõik see ahjuvormi, rõõska koort peale, maitseks soola ning pipart ja ahju. Esialgu fooliumiga kaetult, hiljem lahtiselt mõnusalt pruunistatud.

Kanaks tuleks valida fileed ja soovitavalt nahaga. Maitsestamiseks igale fileele hakitud värsket rosmariini ja teelusikas sinepipulbrit, mis lihasse hõõruda. Õli ka veits nii kanale kui pannile ja tükid küpsema, esialgu nahaga vastu panni. Tasub ka pannilabidaga neid veidi survestada, et mõnusalt läbi küpseks ja pruuniks tõmbuks. Seejärel tuleks teha kanale ettepanek külge keerata ja teist poolt peesitada. Niikaua kui teine pool küpsust kogub, hakkida suurem kogus porrut, mõned küüned küüslauku ja visata see kanatükkide vahele. Sinna samasse tubli sorts valget veini ja 100ml rõõska koort.

Kuna mina tegin seda eelnevat praepannil, siis nüüd peale kanakese üldist pruuninemist tõstsin kõik selle kupatuse ahjuvormi ja sutskasin ahju Dauphinoisele seltsi. Nii paarikümne minuti järel peaks kõik küpse olema ja saab ahjust välja kutsuda. Kanafileed lõikasin parajalt suurteks tükkideks, kastmesse segasin paar kuhjaga teelusikat täistera sinepit ja asetasin kana tükid tagasi kastmesse.

Loomulikult tuleb seda kõike serveerida koheselt.  Jamie soovitas juurde valmistada rohelisi aedvilju, meie aga riivisime porgandit, millele sai lisatud õuna ja mangot.

NB! Kõik see kõlas ilusalt ja maitsvalt, aga punkti pani maitsele hoopiski Treppoja Sibulamoos tšilli ja jõhvikaga, mis lisas kanale veel eriti mõnusa nüansi! Avastatud sai super kooslus!

Ostukorv
Scroll to Top