Pikantne tomati-sibula salat

Seda salatit tuleb valmistada tomatihooajal!

Esiteks maitsevad tomatid siis kõige magusamalt ja mahlasemalt ning siia sobivad ainult sellised küpsed, mitte talvehooajale omased krõmpsukad. Teiseks valmib hooajal lühikese ajal jooksul liiga palju vilju korraga, nii et igapäevaselt tarbida ei jõua ning naabrid-sõbrad on ka juba varustatud. Just siis tuleb kõige maitsvamad koos sibulaga purki pista ja mõnus praekõrvane vürtsikas salat on võtta, eriti hästi maitseb grillroogade kõrvale. Üle talve ei ole mõtet säilitada, pigem tarvitada paari kuu jooksul, ikkagi värske ja meenutab suve.

  • 1 kg tomateid
  • 400g sibulat
  • 2 tl suhkrut
  • 5 tl soola
  • 2 tl äädikat
  • 3 tl purustatud musta pipart

Pese tomatid ja tükelda väiksemateks sektoriteks. Koori, poolita ja viiluta sibulad. Sega kokku, lisa suhkur, sool, pipar ja äädikas. Lase seista jahedas vähemalt 2 tundi. Tõsta eelnevalt kuumutatud purkidesse, suru tihedalt täis ja kaaneta õhukindlalt. Säilita jahedas, tarbi paari kuu jooksul.

Previous postNext post