Õunapannkoogid ricottaga

Üks mõnus hommikusöök, mida aeg-ajalt ikka teeme ja mis tõesti alati viimse kui palani ära süüakse. Eriti hea on neid teha sügisel oma aia õuntest aga sama hästi maitsevad ka poeõuntest. Idee pärineb mitu aastat tagasi Hommikuterevisioonist.

Varasemalt maitsesid väga hästi maasikatoormoosiga aga tänaseks on Särtsakas marjamaius maasikamoosi välja vahetanud ja maitsekooslus on võrratu.

Vaja läheb:

  • 2 muna
  • 1 spl suhkrut
  • 1 spl vanillisuhkrut
  • 250 g ricottapastat
  • 4 spl jahu
  • pool tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola
  • 1-2 keskmist hapukat õuna
  • õli praadimiseks
  • serveerimiseks Särtsakat marjamaiust

Munad ja suhkrud klopi lahti, lisa ricottapasta ja sega ühtlaseks massiks. Jahule sega juurde küpsetuspulber ja sool ning lisa ricottamassile. Koori ja puhasta õunad ja lõika õhukesteks viiludeks või väiksemateks tükkideks ning lisa taignale.

Tainas jääb päris paks, tõsta supilusika või väiksema kulbiga parajate pätiskestena kuumale õliga pannile. Küpseta madala kuumusel kuni saavutavad kauni kuldse värvuse.

Ostukorv
Scroll to Top