Lõhe ja forell on kalad, mis on meie toidulaual vist küll kaladest kõige sagedamini, kuna nad on lihtsasti kättesaadavad ja hea hinnaga. Seega tuleb leiutada erinevaid mooduseid ja uusi maitseid nende valmistamiseks. Kuna meie pere vanem preili üldse kala süüa ei taha (kahjuks), siis tuleb veel eriti nutikas olla, et ikka paar ampsu ka tema suhu jõuaksid.
Sel korral marineerisime kala tšillise apelsinikastmega ja grillisime varda otsas. Preili arvas esmapilgul, et tegu on kanaga ja hakkas isukalt sööma, kuna maitse oli hea, siis pistis terve varda nahka.
- 1 keskmine lõhe- või forellifilee
- pool purki Treppoja Sahvri tšillist apelsinikastet
- soola
Lõika kalafilee ühesuurusteks tükkideks ja pane aplesini-tšillimaiusega paariks tunniks marineeruma, lisa juurde maitse järgi soola. Seejärel lüki kalatükid varda otsa ja grilli kuni on kaunilt pruunikad. Kui õues grilli teha ei viitsi, saab edukalt grillida ka toas ahjus, tõstad vardad restile ja rest ahju grillelemendile võimalikult lähedale. Resti alla tasub panna suur plaat küpsetuspaberiga, siis üleliigne mahl ja rasv tilgub sinna, ega määri ahju ära.
Serveerimiseks sobib hästi kõrvale värske spargel, salatilehed ja tomati-redise-avokaadosalat.
Spargel pista paariks minutiks keevasse vette ja siis kuumale pannile võisse, nii tuleb eriti hea!