Kihiline küpsis, tiba teistmoodi

Kihiline küpsis on üks imehea magus amps!

Rikkalikust poeleti valikust alati kindla peale minek, maitseb vist peaaegu kõigile ja kõigi tootjate omad ka ühtemoodi head. Sel korral proovime ise teha ja proovime natuke teistmoodi, šokolaadised kihid katame valge glasuuriga ja vahele särtskat marjamaiust tšilliga.

Esmapilgul tüütu ja keeruline, osutub tegelikult vägagi lihtsaks ja kerge vaevaga teostatavaks. Kuna läheb seistes ainult paremaks, siis võib juba varakult valmis küpsetada. Sobib väga hästi ka omatehtud kingituseks!

Taigen:

  • 200g toasooja võid
  • 200g suhkrut
  • 200g jahu
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 6 muna
  • 2 spl kakaod

Vahele:

Peale:

  • 200g valget šokolaadi
  • natuke tumedat šokolaadi triibutamiseks

Esmalt vahusta toasoe või suhkruga. Teises kausis vahusta munad, kui viitsimist on siis tasub kollane ja valge eraldi vahtu ajada, saab lihtsalt kiiremini. Šokolaad sulata vesivannil (nii kõige lihtsam), eraldi nõus sega omavahel jahu ja kakao. Või-suhkru segule lisa sulašokolaad ja jahu-kakao, saadud massile omakorda vahustatud munad. Tulemuseks peab olema vedelamapoolne mass.

Küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile määri õhuke kiht ja küpseta 200 kraadi 5-7 minutit, kuni ääred kergelt pruuniks tõmbuvad. Esimese kihi küpsemise ajal lõika teine sama suur küpsetuspaber ja kata õhukese kihi taignaga. Sellest kogusest peaks piisama kahe suure plaaditäie jaoks ehk nelja kihi jaoks. Küpsenud põhjad alusele, paksult moosi peale ja viimasele kihile valge sulatatud šokolaad, millele omakorda tumeda šokolaadi triibud.

Tasub lasta natuke aega seista, paar tundi, siis on parem lõigata. Küpsiseid hoida kindlasti suletud kaanega karbis ja nii seistes läheva päev-päeval aina paremaks.

Ostukorv
Scroll to Top