Kanakintsud mee ja sinepi marinaadis on üks hästi mõnus grilliroog. Katsetasime ja koheselt ka armusime.
Marinaadi valmistamine on lihtsamast lihtsam, kui käepärast on Treppoja Sahvri mesine sinepikaste.
Mesine sinepikaste on üsna tugeva maitsega juba iseenesest. Natuke aitasin maitseid tagant soolasust ja värske küüslaugu särtsakust lisades.
- ca 1 kg broilerikintse, nahata ja kondita. Sobib ka kanafilee, aga maitselt jäävad kintsud tunduvalt mahlasemad ja mõnusamad
- 4-5 sl Treppoja Sahvri mesist sinepikastet
- 3 sl sojakastet
- 3-4 küüslauguküünt, hakituna
- värskelt jahvatatud musta pipart
Haki küüslauk. Sega omavahel sinepi-mee kaste, sojakaste ja küüslauk. Lisa värskelt jahvatatud musta pipart. Timmi ise maitsed sobivaks. Marinaad peab jääma üsna soolakas, kuna sealt saab kogu liha oma soolasuse. Aseta kanatükid marinaadi ja jälgi, et kõik küljed saaksid ühtlaselt marinaadiga kokku. Lase lihal paar tundi marinaadis seista ning grilli siis kuumal grillil mõlemalt poolt, kuni kanaliha on ilusti läbiküpsenud.
Samas marinaadis võid enne grillimist ka värskeid köögivilju (paprika, suvikõrvits, kirsstomat, sibul) kiirelt marineerida.