Riisisel põhjal sibula ja juustupirukas

Ühel kaunil hommikul otsustas Tõnis “Hiina pelmeene” valmistada, nii me nimetame neid super hüper ülihäid väikesi aurutatud pirukaid (inglise keeles “dumpling”), mida Hiinas suures koguses sõime. Tõnis on neid varemgi kodus valmistanud ja tulemus on alati väga maitsev olnud. Küsimuseks on jäänud, et mis moodi nad selle taigna nii õhulise, kerge ja nii valge saavad, meil kipub tiba kõvaks jääma. Otsustasime seekord proovida riisijahust, mis aga tegi taigna ülimuredaks ja pelmeenide jaoks kõlbmatuks, seega jäi minu lahedanda küsimus, mida teha suure palli ülimureda taignaga. Tulemusena sündis üks väga hea ja mure pirukas hetkel kodus olevatest ainetest.

Taigen:

  • 3 dl riisijahu
  • 100 g võid
  • näpuotsaga soola
  • külma vett

Võib asendada osa riisijahu nisujahuga.

Täidis:

  • 3 suurt punast sibulat (kes ei viitsi sibulaga jännata võib vabalt kasutada Treppoja Sahvri Sibulamaiust)
  • 1 väiksem küüslauk
  • 100-150 g tugevamaitselist juustu, nt kitsejuust oleks hea
  • 100-150 g riivjuustu
  • 200 ml kohvikoort
  • 2 muna (kui on, minul sel hetkel ei olnud ja tuli ka ilma munata väga hästi välja)
  • tüümiani, soola, pipart, balsamicot, suhkrut, õli

Taigna jaoks või, jahu ja sool kokku pudistada, lisada natuke vett ja mõneks ajak külma panna. Siis pirukavormi põhja ja natuke äärtele ja ahjus 180 kraadi juures nii 5-10 minutit küpsetada.

Täidise jaoks tükeldada sibulad ja koorida küüslaugud, praadida sibul õlis klaasjaks, lisada küüslauk, siis balsamico, suhkur ja maitseained: sool-pipar-tüümian, kuumutada kuni hakkab karamelliseks muutuma. Valada sibula segu eelküpsetatud põhjale.

Järgmiseks segada kokku munad, koor ja riivitud või tükeldatud tugevamaitseline juust, maitsestada veel natukese soola ja pipraga. Segu valada sibulasegu peale ja kõige otsa veel lisada riivjuust.

Küpseb ahjus u 30-40 minutit.

Pirukas on krõbeda ja mureda põhjaga, riisimekki on täitsa tunda.

Lisandiks sobib ülihästi Tuline rabarberikaste!

Ostukorv
Scroll to Top