Kala on kasulik ja vajalik, kala tuleks tarbida vähemalt 2-3 korda nädalas!
Kala on toiduainetest kõige olulisem D-vitamiini allikas, lisaks on kalas teisi vitamiine ning mineraalaineid magneesiumi, tsinki, seleeni, joodi, mis kõik aitavad meie tervise korras ja tasakaalus hoida. Peale selle on kala valgurikas toit ja kalavalk on väga hästi omastatav.
Kui pere ei söö kala, ei teki ka lapsel kalasöömise harjumust. Enamus lastele maitseb kotlet, seega teeme kalast kotleti ja proovime nii! Meie pere lastele maitseb väga ka Merevaigu juust, lisame ka seda ja saavutame nii ehk soovitud tulemuse.
Kotletiks sobib väga hästi haug, haug on väherasvane kala, rasvasisaldus alla 2%. Seega võite soovi korral asendada suvikõrvitsa rasvasema lõhe või forelli kõhuäärtega, sobib hästi.
- ühe keskmise haugi nahaga fileed
- 1 keskmine suvikõrvits
- 1 väiksem sibul
- 1 küüslaugu küüs
- 1 karp sulajuustu Merevaik(200g)
- 1 muna
- peotäis hakitud tilli ja peterselli
- soola-pipart
Võta keskmise haugi (ca 2kg) nahaga fileed ning lase läbi hakkliha masina. Lisa juurde sibul, küüslauk ja suvikõrvits ning korda protsessi, et kõik luud saaks kenasti peeneks. Lisa kalamassile muna, karp sulajuustu, värske till ja petersell ning maitse järgi soola-pipart. Sega kõik ühtlaseks. Kuumuta pann ja lisa õli, vormi kalamassist pätsid ja tõsta kuumale pannile, prae mõlemalt poolt kuldpruuniks ja ongi valmis. Kindlasti ei tohi üle praadida, muutuvad kuivaks.
Kala kõrvale sobib hästi Treppoja Sahvri Mädarõika äkine või Hõrk ploomikaste!