Siin üks tõeliselt terav ja särtsakas retsept, särtsust säriseb nii liha kui salsa, leevendust pakub kartuli-parmesani pallike. Kui suu nii palju õhetust välja ei kannata, siis vähendage tšilli kogust salsas.
- 1 tükk kaelakarbonaadi
- 1 purk Treppoja Sahvri Tulist rabarberikastet
- sojakastet – õli
Lõika karbonaadist suhteliselt õhukesed portsjontükid. Sega marinaadiks kokku tuline rabarberikaste, sojakaste ja õli ning pane liha marineerima 1 -2 tunniks.
Grillimisel lase esmalt kiirelt suures kuumuses lihamahlad kinni, siis pintselda paar korda kummaltki poolt marinaadiga ja küpseta kuni liha on valmis. Peale pintseldamist pane grillile kaas peale ning lükka kuum süsi lihatüki alt ära.
Salsa:
- 1 vars rabarberit
- 1 avokaado
- 2 shallot sibulat
- peotäis värsket koriandrit
- 3-4 tšillit ( kollased ja punane)
- suhkrut, soola, rapsiõli
Puhasta tšilli seemnetest ning koori rabarber. Haki kõik komponendid va avokaado väiksesteks tükkideks ning sega omavahel kokku. Viimasena haki avokaado ning sega kergelt läbi. Lase seista veidi enne serveerimist. Kui väga tulist ei armasta, vähenda tšilli kogust.
Kartuli parmesani pall:
- 1 kg kartulit
- 50 g parmesani
- 2 muna
- riivsaia või panko riivsaia
- soola, valget pipart, muskaatpähklit
Küpseta (fritüüri) õlis kuldseks ning lase järelküpseda 160 kraadises ahjus 5-6 min.Keeda kartul ning lase jahtuda. Tambi puruks ja lisa riivitud parmesan ning kergelt lahti klopitud munakollased. Sega ja maitsesta. Vormi pudrust pallid, kasta need munavalgesse ja seejärel riivsaia.